Top
 • Met dit toestel wordt het uithoudingsvermogen en de spierkracht in de boven- en onderarmen getraind. Het stimuleert de bloedsomloop, voorkomt osteoporose en wordt speciaal aanbevolen na een periode van immobilisatie van de bovenste ledematen.     Met dit toestel wordt het uithoudingsvermogen en de spierkracht in de boven- en onderarmen getraind. Het stimuleert de bloedsomloop, voorkomt osteoporose en wordt speciaal aanbevolen na een periode van immobilisatie van de bovenste ledematen.    
 • De enkels en knieën zijn belangrijke gewrichten voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals lopen. Met dit toestel wordt, terwijl u zit, de roterende beweging van de enkels verbeterd, zonder risico op vallen en op een simpele en comfortabele manier. Het is ook een geschikte oefening na herstel van een breuk of verstuiking. De enkels en knieën zijn belangrijke gewrichten voor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals lopen. Met dit toestel wordt, terwijl u zit, de roterende beweging van de enkels verbeterd, zonder risico op vallen en op een simpele en comfortabele manier. Het is ook een geschikte oefening na herstel van een breuk of verstuiking.
 • Met deze oefening worden ronddraaiende bewegingen met de armen en in het bijzonder de schouders gemaakt, met een beperkte bewegingsuitslag. Deze oefening is daardoor nuttig voor mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden in het schoudergewricht of als voorbereidende oefening op het schouderwiel, waarbij wel een nagenoeg maximale bewegingsuitslag wordt bereikt.
Wanneer deze oefening met beide armen tegelijk wordt uitgevoerd, wordt ook aan de synchronisatie van bewegingen gewerkt. Geschikt voor minder validen. Met deze oefening worden ronddraaiende bewegingen met de armen en in het bijzonder de schouders gemaakt, met een beperkte bewegingsuitslag. Deze oefening is daardoor nuttig voor mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden in het schoudergewricht of als voorbereidende oefening op het schouderwiel, waarbij wel een nagenoeg maximale bewegingsuitslag wordt bereikt.
  Wanneer deze oefening met beide armen tegelijk wordt uitgevoerd, wordt ook aan de synchronisatie van bewegingen gewerkt. Geschikt voor minder validen.

 • De oefening op deze balansstoel verbetert de coordinatie en ondersteunt het maken van gesynchroniseerde bewegingen. De oefening op deze balansstoel verbetert de coordinatie en ondersteunt het maken van gesynchroniseerde bewegingen.
 • Mentale Kubus I: Aanbevolen oefening voor mensen met Alzheimer en seniele dementie. Helpt de volgende coginitieve functies te stimuleren: praxis (de expressieve functies, o.a planning en coördinatie van complexe motorische handelingen), geheugen, orientatie, gnosis (receptieve functies, o.a. herkenning van vormen, tijd, en geluid), rekenen en taal. Geschikt voor minder validen.    

	Met de fietsbeweging wordt beenkracht en het uithoudingsvermogen getraind. 

	                                                                                                       
Mentale Kubus I: Aanbevolen oefening voor mensen met Alzheimer en seniele dementie. Helpt de volgende coginitieve functies te stimuleren: praxis (de expressieve functies, o.a planning en coördinatie van complexe motorische handelingen), geheugen, orientatie, gnosis (receptieve functies, o.a. herkenning van vormen, tijd, en geluid), rekenen en taal. Geschikt voor minder validen.    

  Met de fietsbeweging wordt beenkracht en het uithoudingsvermogen getraind.

                                                                                                         

 • Met dit toestel wordt, terwijl u zit, de roterende beweging van de enkels verbeterd, zonder risico op vallen en op een simpele en comfortabele manier. Het is ook een geschikte oefening na herstel van een breuk of verstuiking. U kunt 1 voet op de plaat plaatsen of beide voeten.  Beweging van de enkel en stappen op een harde plaat stimuleert de veneuze terugstroom van het bloed bij mensen met circulatieproblemen.
Met dit toestel wordt, terwijl u zit, de roterende beweging van de enkels verbeterd, zonder risico op vallen en op een simpele en comfortabele manier. Het is ook een geschikte oefening na herstel van een breuk of verstuiking. U kunt 1 voet op de plaat plaatsen of beide voeten.  Beweging van de enkel en stappen op een harde plaat stimuleert de veneuze terugstroom van het bloed bij mensen met circulatieproblemen.

 • De ruggengraat heeft veel te verduren gedurende de dag en meestal gaan we er niet goed genoeg mee om. Deze oefening ondersteunt bij behoud van flexibiliteit van de schuine buikspieren, die aan de ruggengraat vastzitten en een centrale rol spelen bij allerlei dagelijkse activiteiten. Daarnaast verbetert het de wendbaarheid bij draaiende bewegingen. De ruggengraat heeft veel te verduren gedurende de dag en meestal gaan we er niet goed genoeg mee om. Deze oefening ondersteunt bij behoud van flexibiliteit van de schuine buikspieren, die aan de ruggengraat vastzitten en een centrale rol spelen bij allerlei dagelijkse activiteiten. Daarnaast verbetert het de wendbaarheid bij draaiende bewegingen.
 • Combinatietoestel voor mentale en fysieke oefening. Geschikt voor mensen met Alzheimer en seniele dementie. Stimuleert de volgende cognitieve functies:orientatie en gnosis (herkenning van vormen, geluiden en tijd). Draagt bij aan het verbeteren van planningcapaciteit en het oplossen van problemen. Oefent daarnaast de (coordinatie van de ) armen.
Combinatietoestel voor mentale en fysieke oefening. Geschikt voor mensen met Alzheimer en seniele dementie. Stimuleert de volgende cognitieve functies:orientatie en gnosis (herkenning van vormen, geluiden en tijd). Draagt bij aan het verbeteren van planningcapaciteit en het oplossen van problemen. Oefent daarnaast de (coordinatie van de ) armen.
 • De polsgewrichten kunnen te maken krijgen met aandoeningen zoals artrose, breuken en dergelijke. Hierdoor worden verschillende polsbewegingen beïnvloed, zoals flexie, extensie, pronatie, supinatie, ulnaire en radiale deviatie. Met behulp van de handvaten worden bewegingen met ulnaire en radiale deviatie geoefend en verbeterd. Met de rollende stang, waarbij u een goede houding met rechte rug en ontspannen schouders aanneemt oefent en verbetert u flexie en extensie in het polsgewricht. De polsgewrichten kunnen te maken krijgen met aandoeningen zoals artrose, breuken en dergelijke. Hierdoor worden verschillende polsbewegingen beïnvloed, zoals flexie, extensie, pronatie, supinatie, ulnaire en radiale deviatie. Met behulp van de handvaten worden bewegingen met ulnaire en radiale deviatie geoefend en verbeterd. Met de rollende stang, waarbij u een goede houding met rechte rug en ontspannen schouders aanneemt oefent en verbetert u flexie en extensie in het polsgewricht.
 • Door overbelasting of een verkeerde beweging kunt u snel last van uw rug hebben. Dit toestel stelt u in staat om uw rug helemaal te strekken zonder deze te belasten.  Door overbelasting of een verkeerde beweging kunt u snel last van uw rug hebben. Dit toestel stelt u in staat om uw rug helemaal te strekken zonder deze te belasten. 
 • Een vereenvoudigde versie van het schouderwiel maar dan zonder weerstand en met een dubbele handgreep. Op dit toestel kunnen schouderoefeningen in allerlei bewegingsrichtingen worden uitgevoerd. Een vereenvoudigde versie van het schouderwiel maar dan zonder weerstand en met een dubbele handgreep. Op dit toestel kunnen schouderoefeningen in allerlei bewegingsrichtingen worden uitgevoerd.
 • Dit toestel kan beschouwd worden als de staande variant van de armfiets met het bankje en is dus geschikt voor mensen die nog goed kunnen staan. Dit toestel kan beschouwd worden als de staande variant van de armfiets met het bankje en is dus geschikt voor mensen die nog goed kunnen staan.
 • Verschillende pathologieën die optreden gedurende de jaren, kunnen het lopen en het evenwicht beïnvloeden. Traplopen en het op en af lopen van hellingen wordt moeilijker, waardoor gebouwen en faciliteiten lastig te bereiken zijn.
Met deze oefening wordt gewerkt aan het op- en aflopen van trappen en hellingen, met ondersteuning van een leuning. Hierbij worden heupen, knieën en enkels gebogen, waardoor de spierkracht in benen en het evenwicht wordt verbeterd.  Verschillende pathologieën die optreden gedurende de jaren, kunnen het lopen en het evenwicht beïnvloeden. Traplopen en het op en af lopen van hellingen wordt moeilijker, waardoor gebouwen en faciliteiten lastig te bereiken zijn.
  Met deze oefening wordt gewerkt aan het op- en aflopen van trappen en hellingen, met ondersteuning van een leuning. Hierbij worden heupen, knieën en enkels gebogen, waardoor de spierkracht in benen en het evenwicht wordt verbeterd. 

 • Met deze zittende fietsoefening bereikt u hetzelfde effect als met fietsen, maar op een relaxtere en veiligere manier, en zonder de rug te belasten. 

	De knieën, enkels en heupen komen in beweging, terwijl ook de spierkracht in de benen en het uithoudingsvermogen verbetert.
Met deze zittende fietsoefening bereikt u hetzelfde effect als met fietsen, maar op een relaxtere en veiligere manier, en zonder de rug te belasten.

  De knieën, enkels en heupen komen in beweging, terwijl ook de spierkracht in de benen en het uithoudingsvermogen verbetert.


 • 
	Oefencircuit voor verbetering van cardiovasculaire fitheid, spiertonus, kracht, flexibiliteit, evenwicht en bewegingsbereik. Ontwikkeld door revalidatieartsen en fysiotherapeuten. Het zig zag circuit bestaat uit 11 verschillende onderdelen en is door 14 personen gelijktijdig te gebruiken.
	
	Materiaal: Roestvrij staal AISI316 en anti-graffiti, onderhoudsarm HDPE.

  Oefencircuit voor verbetering van cardiovasculaire fitheid, spiertonus, kracht, flexibiliteit, evenwicht en bewegingsbereik. Ontwikkeld door revalidatieartsen en fysiotherapeuten. Het zig zag circuit bestaat uit 11 verschillende onderdelen en is door 14 personen gelijktijdig te gebruiken.

  Materiaal: Roestvrij staal AISI316 en anti-graffiti, onderhoudsarm HDPE.

De Fitnesstuin; Buitenfitness

Fitnesstoestellen voor buiten: hiermee blijven senioren laagdrempelig in beweging. Goed voor de fysieke gesteldheid en voor de sociale contacten! Nieuw zijn de outdoor fitnesstoestellen voor mensen met dementie of Alzheimer. Deze toestellen hebben een mentale component. Hierboven ziet u een aantal van de toestellen met beschrijving en (bij aanklikken) een link naar de productfilm.
 

De Fitnesstuin is geschikt voor gemeenten, verpleeg- en verzorgingstehuizen, revalidatiecentra, welzijnsinstellingen, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Voor meer informatie over ons complete assortiment, een vrijblijvende afspraak of voor een vrijblijvende prijsopgave neem contact met ons op !

@